Adgang til museer, aktiviteter o.l.

Ofte har skoleklasser billigere (og enkelte steder gratis) adgang til museer, aktiviteter, forlystelser o.l. Som hjemmeunderviser vil man de fleste steder få adgang til museer til samme pris som skoleklasser, hvis man kan dokumentere, at man hjemmeunderviser, og evt. oplyser på forhånd hvilken dag, man vil gøre brug af museet så medarbejderne er oplyst op adgangsprisen. Undtagelsen kan være, hvis der er krav om minimumsantal af elever.

Som dokumentation kan anvendes et brev eller en udprintet email fra kommunen - fx en hvor det bekræftes at man hjemmeunderviser - og hvoraf fremgår barnets navn, forælderens/underviserens navn osv. Jeg har foreslået min kommune at udstede et id-kort, men det har de indtil videre afvist.

Som hjemmeundervisere modtager vi ingen finansiel støtte og afholder derfor selv alle udgifter til undervisningsmaterialer, udflugter o.l. Derfor er det af stor betydning for os, at vi kan komme ind til den reducerede pris som skoleklasser nyder, idet vi hermed kan give vores børn lige vilkår med deres udeskolede jævnaldrende på den praktiske lærings- og oplevelsesfront Smile

Bemærk at de fleste tilbud om adgang til skolepriser naturligvis kun gælder i hverdage udenfor skoleferier.

Jeg har kontaktet følgende steder:

Statens Museum for Kunst, København

Statens Museum for Kunst får man adgang gratis til samtlige udstillinger, hvis man idenficerer sig som hjemmeunderviser, idet skoleklasser har gratis adgang til hele museet. Kontakt gerne museet per mail for at fortælle, at I kommer, så medarbejderne ved indgangen er orienteret om at I ikke skal betale.

Kronborg, Helsingør

Kronborg får man som hjemmeunderviser gratis adgang til hele Kronborg, inkl. kasematterne. Kontakt gerne Kronborg først for at fortælle at I kommer, og medbring dokumentation. Bemærk: på Kronborg får også daginstitutioner gratis adgang, og derfor kan eventuelle mindre søskende også komme gratis ind, så længe I kommer der i undervisningsøjemed.


M/S - Museet for Søfart, Helsingør

På M/S har skoler og daginstitutioner, og dermed også hjemmeundervisere og mindre søskende, gratis adgang. Dokumentation for hjemmeundervisning bør medbringes.

Statens Naturhistoriske Museum, København

Statens Naturhistoriske Museum tilbyder undervisning på Zoologisk Museum, Geologisk Museum og i Botanisk Have.
Entréen dækker både et evt. undervisningsforløb og et efterfølgende eller forudgående besøg på museet samme dag.
Entré for institutioner, folkeskoler og registrerede hjemmeundervisere er 15 kr. pr. elev. Entré for det hjemmeunderviste barns mindre søskende er ligeledes 15 kr. pr. barn. Lærere/pædagoger/hjemmeundervisere er gratis.

I Botanisk Have er der ikke entré, prisen for undervisningsforløb er her 15 kr. pr. elev.
Undervisningsforløb kan bookes til en gruppe på 8-28 børn. Hvis I er færre så kontakt os via denne formular (http://snm.ku.dk/skole-og-gymnasietjenesten/kontakt/) og hør om det er muligt til det ønskede forløb.
Se alle vores undervisningstilbud her (http://snm.ku.dk/skole-og-gymnasietjenesten/skoler/)
Dokumentation skal fremvises.

 

Legoland, Billund

I Legoland kan dig og dine hjemmeunderviste børn komme ind til skolepris, som i 2016 er 129,- per styk. Besøget skal foregå på en hverdag i skoleåret.

Billetter bestilles via formularen på hjemmesiden - Skriv i formularens kommentarfelt, at det drejer sig om hjemmeunderviste børn.

 

Sagnlandet Lejre

I Sagnlandet Lejre modtager de gerne mindre grupper af hjemmeundervisere til skolepriser, efter forudgående aftale via mail eller telefon. Skolepris er 40,- per barn og 2 lærere gratis. Andre børn og voksne (fx børn under skolealderen) koster hhv. 85,- og 125,-.

 

Tivoli, København

I Tivoli tilbydes skoler adgang til reducerede priser, samt mulighed for deltagelse i Faglige Dage (fra 4. klassetrin og op). Selvom der er krav om minimum 15 elever, vil Tivoli gerne tilbyde hjemmeunderviste børn adgang på samme vilkår, og det synes vi er fantastisk flot Smile Man skal kontakte dem for forudbestilling af billetterne. Entré koster 50 kr per næse (også lærer), og entré + turpas 170 kr.

 

Tycho Brahe Planetariet, København

I Tycho Brahe Planetariet kommer hjemmeundervisere ind til skolepriser, som i 2012 er 70 kr for film + udstilling, og 25 kr for udstilling alene. Hvis man blot vil se udstillingen, kan man bare dukke op og dokumentere, at man er hjemmeunderviser, men vil man gerne se film i Rumteatret, er det en god idé at booke billetter i forvejen på tlf 33 12 12 24 og her oplyse, at man betaler skolepris.

 

Øresundsakvariet, Helsingør

Øresundsakvariet kommer hjemmundervisere ind til skolepriser, som kan ses her, mod forevisning af dokumentation. Hjemmeundervisere bosat i Helsingør kommer gratis ind.

 

Teknisk Museum, Helsingør

På Teknisk Museum kommer skoleklasser og lærere gratis ind, og dette gælder også for hjemmeundervisere. Kontakt lederen af skoletjenesten før besøget, så får I tilsendt skoleadgangsbilletter.

 

Nationalmuseet i København samt alle derunder hørende museer

Nationalmuseet samt alle de museer landet over, der hører under dette, er der gratis adgang for alle.

 

Glyptoteket, København

Glyptoteket har gratis entré for alle om søndagen. Børn op til 18 år er gratis alle dage, mens voksne tirsdag-lørdag skal betale 75 kr. Rundvisninger for skoler koster 475 kr. og kan derfor være en mulighed for en gruppe-udflugt for hjemmeundervisere.

 

Experimentarium, Hellerup

Experimentarium vil gerne lade hjemmeundervisere komme ind til skolepris, men der er krav om en mindstepris på 672 kr, svarende til 12 elever á 56 kr. Uhuru har dog fået en aftale i stand om at komme ind som institution, hvilket betyder at vi kan komme som en blandet flok af voksne og børn i alle aldre og betale 56 kr per næse, dog mindst 672 kr i alt. Uhuru skal bestille adgang via email før besøget.

 

Den Blå Planet

Den Blå Planet har hjemmeundervisere adgang til skolepris (40,00 DKK pr. elev). Hjemmeundervisningen skal dokumenteres. Det er bedst at bestille i forvejen, især hvis man kommer som en større forsamling. Se endvidere: http://denblaaplanet.dk/skoletjenesten/adgangsforhold/bestil-skolebilletter.

 

Zoologisk Have, København

Hos Zoologisk Have sidestilles hjemmeundervisere med skoleelever og kommer derfor ind til skolepris. Man skal ikke bestille billetter på forhånd men blot dukke op og dokumentere, at man er hjemmeunderviser. Prisen er så 35 kr. per næse, og skolebilletten kan kun købes i hverdage udenfor ferier.