Om Fri Læring


Fri Læring er en landsdækkende, frivillig forening - dannet af hjemmeundervisere til hjemmeundervisere.
Siden 2006 har foreningen været et samlingspunkt for netværk, vidensdeling og arrangementer for hjemmeundervisere. Fri Læring arbejder for hjemmeunderviseres interesser og rettigheder - og for retten til forskellighed. Både nuværende og kommende hjemmeundervisere kan få rådgivning i foreningen.

Fri Læring er både til for hjemmeundervisere og deres HU-elever. Vi har fælles, online undervisning (bl.a. forfattermøder og undervisningforløb fra skoletjenester) med jævne mellemrum. Vi har en online læseklub for elever, online fejringer (i 2024 bl.a. Fællesskabsdag og grundlovsfest) og går op i at lave materialer om HU til elever (se fx vores HU-pynt og HU-quiz).

Som medlem kan du vælge at modtage foreningens nyhedsbrev, der kommer med nyheder og aktuel inspiration. Du får også adgang til en række inspirationssider og værktøjer for medlemmer, som skal hjælpe dig godt og hurtigt videre (flere sider er på vej). Og du har mulighed for at købe ind med
medlemsrabat hos mere end 20 HU-relevante virksomheder.

I Facebookgruppen for medlemmer kan du stille alle dine spørgsmål - og få svar fra både nye og erfarne hjemmeundervisere. Søger du i Facebookgruppen, kan du også bruge det store arkiv, den er. Og du kan bede bestyrelsen om at se på HU-relevante emner, du oplever som vigtige. Fri Læring har også en oversigt over grupper for HUere - og lokale HU kontaktpersoner, som kan hjælpe jer på vej med at finde lokalt HU-netværk.

Derudover har Fri Læring en indkøbsklub, som hjemmeundervisere med aktivt medlemskab kan tilvælge. Klubmedlemskabet giver adgang til Unilogin og flere digitale læringsportaler.

Har du spørgsmål om hjemmeundervisning, kan du skrive til vores vejlednings-team på vejledning@frilaering.dk. Kontakt til bestyrelsen og Indkøbsklubben finder du her.  
 

Fri Lærings historie - siden 2006

Fri Læring begyndte under andre navne. 

I 2006 blev websitet hjemmeundervisning.dk startet op, som et uformelt, online netværk for hjemmeundervisere. I 2011 blev netværket flyttet til frilæring.dk. Kort efter, i 2012, blev foreningen Uhuru stiftet. Den eksisterede under frilæring.dks forum. På det tidspunkt var der kun få hjemmeundervisere i Danmark - ca 40 familier var en del af netværket. 

I 2016 havde Uhuru 70 medlemmer, og havde som den første HU-forening i Danmark fået mulighed for at udstede Unilogin. Men der var også en voksende gruppe, som fulgte med på frilæring.dks Facebookgruppe og frilæring.dks forum. 

I 2017 blev foreningen Uhuru og frilæring.dk samlet under navnet Fri Læring - foreningen for hjemmeundervisere i Danmark. Det skete, fordi der var brug for en mere formel foreningsform og organisering. Og i 2018 blev der indført kontingentbetaling i foreningen. 

Siden 2019 har foreningen indkøbt adgang til portal-abonnementer og digitale undervisningsmidler, som enkeltstående HUere ikke har adgang til. I 2023 blev portaler og Unilogin samlet i Indkøbsklubben, som kan tilvælges ud over det almindelige foreningsmedlemskab. 

Med opstarten i 2006 er Fri Læring landets ældste HU-forening. Vil du have et større, historisk HU-perspektiv, kan du læse HUens Danmarkshistorie her