Print fra Læseklubben


Fri Lærings læseklub er for foreningens HU-elever. I den kan der deles læseoplevelser. På siden her finder du forskellige skabeloner og inspiration til at anmelde bøger, lydbøger, e-bøger. Alle hjemmeundervisere er velkommen til at bruge skabelonerne, som kan downloades nederst på siden. 

Sociale medier kan oså være gode steder at hente inspiration, når du skal lave en læse-anbefaling. Søg fx efter ideer fra #Bookstagram (Instagram), #Booktok (TikTok) eller #BookTube (YouTube). Ideer fra Bookstagram er fx: 

 

Skabeloner, du kan downloade (nederst på siden): 

       

       


Flere skabeloner 

Du kan finde mange andre skabeloner til boganmeldelser online. Se fx Opgaveskyen, Bubbleminds, Leg og Lektie og Læsesporet


Mere inspiration

Der findes både Reading Journals, læsescrapbøger og læselogs, som kan være inspirerende for nogle elever. Her får du eksempler og forklaring på nogle af de mange måder, bøger bliver anmeldt og vist frem på online.

Bookbento: Når du fortæller en bog i ét billede - med ting omkring det. Find en god forklaring på det her

Book Bracket: Løbende, visuel indsamling af årets bedste læseoplevelser. Du kan finde skabeloner til det her

Bookface: Når du tager et billede, så du og en bogs for- eller bagside smelter sammen. Du kan se eksempler på det her

Booktrailer: Når du laver en kort film (teaser) for den bog, du har læst. Du kan finde masser af eksempler og tutorials på BookTube (YouTube). 

Character illustration: En indirekte anbefaling er, når der bliver lavet visuel fanart. Nogle gange digter den videre på en historie, andre gange viser den en scene fra bogen. 

Meme: Blaagaarden er blevet kendt på at lave memes om bøger - en slags indirekte og sjove anmeldelser.

Monthly reading wrap up: De bøger, du har læst i løbet af én måned, vist frem. Det kan fx være et billede af dem eller deres forsider sat ind i en skabelon. Find flere forskellige skabeloner (på engelsk) her

Moodboard: Kan bruges på forskellige måder - det kan fx være en iscenesat stemning omkring en bog, som fortæller noget om den. Det kan også være en samling billeder, som fortæller noget om en bogs handling og stemning - eller en karakters personlighed og rejse. 

TBR: To Be Read - nogle deler de bøger, de planlægger at læse. Det kan du fx finde skabeloner til her