Om Indkøbsklubben

Registrerede hjemmeundervisere, som har aktivt medlemskab hos Fri Læring, kan vælge at være med i Indkøbsklubben. Tilmeldingen gælder ét skoleår, fra 1. juli til og med d. 30. juni.

I skoleåret 2024/2025 betales klubtillægget per elev (elevpris). Du skal tilmelde de elever, du ønsker Unilogin og portaladgang til, enkeltvis under 'Bliv medlem'. HUere bosat udenfor Danmark har desværre ikke adgang til Indkøbsklubben dette skoleår, det skyldes Copydans regler om ophavsret. Den relativt høje klubpris skyldes, at det nu kun er Indkøbsklubbens medlemmer, som betaler for indkøb - ikke foreningens samlede budget. Og at der er kommet en obligatorisk udgift (Copydan Tekst & Node-aftale) til. 

Portalpakken for 2024/2025 er:
Gyldendal fagportaler og Kvikmat
Tillægspris for skoleåret: 1.200 kr. per elev.

Vigtige detaljer
Fordi Unilogin og læringsportaler er udviklet til skoler, og du som hjemmeunderviser oprettes med underviseradgang, når du får Unilogin gennem Fri Læring, kan der i nogle portaler være adgang til at se alle elevers besvarelser. Der kan også være adgang til at se alle elevers Unilogin. For at kunne imødekomme GDPR, skal alle, som tilmelder sig Indkøbsklubben, derfor underskrive klubbens organisatoriske retningslinjer. Du kan læse retningslinjerne, når du er logget ind på foreningens medlemssider.

Når du har meldt din hjemmeunderviste elev/elever til Indkøbsklubben, skal du selv bede om Unilogin gennem hjemmesiden - oprettelsen sker ikke automatisk. Du skal regne med, at det i værste fald kan tage op til 15 arbejdsdage, før jeres Unilogin er oprettet. Når I forlader foreningen, slettes jeres Unilogin.


Ekstra portalmulighed

Har du aktivt eller udland medlemskab af Fri Læring, kan du i undervisningsåret 24/25 købe adgang til portalen Veje til viden gennem foreningen. Tilbuddet er ikke en del af Indkøbsklubben, og oprettelse sker med CPR-nummer, ikke Unilogin. Det koster 225 kr. per HU-elev. Du tilmelder din elev gennem 'Bliv medlem', når I har medlemskab af foreningen. Veje til viden er en ny læringsportal, som pt har materialer til mellemtrin og udskoling. Se fag og prøv forløb under 'Kig nærmere på vores fagportaler'.


Historien bag Indkøbsklubben

HUere har som udgangspunkt ikke adgang til Unilogin. Men i 2015 fik Fri Læring (som dengang hed Uhuru) et særligt institutionsnummer og mulighed for at oprette Unilogin til foreningens hjemmeundervisere. 

Siden 2019 har Fri Læring-medlemmer købt adgang til online læringsportaler i fællesskab, hvor både Unilogin og foreningens institutionsnummer har været nødvendige. Portalsystemerne er generelt lavet til større skoler, og i mange tilfælde kan enkeltstående hjemmeundervisere ikke få lov til at købe adgang. Priserne kan derudover være høje, og Unilogin kan være den eneste adgangsnøgle. 

Interessen for digitale læringsportaler er vokset gennem de seneste år blandt Fri Lærings medlemmer. Derfor blev Indkøbsklubben oprettet i sommeren 2023.